Sepetim (0 Ürün)
GİRİŞ YAP
DEFACTO PERAKENDE A.Ş.  GIFT CLUB SADAKAT PROGRAMI (“SADAKAT PROGRAMI”) KAPSAMINDA KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

BİZ KİMİZ?

DeFacto Perakende Ticaret A.Ş. (“DeFacto”) olarak 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca veri sorumlusu olarak hareket etmekteyiz. Veri sorumlusu olarak, Sadakat Programı üyelerimizin kişisel verilerinin nasıl ve hangi  amaçlarla işlenmesine karar veren tüzel kişi olup KVKK uyarınca bu kapsamdaki yükümlülüklerimize göre hareket etmekteyiz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL TOPLUYORUZ?
Sadakat Programımız kapsamında, sizlerin Defacto ile paylaştığı kişisel verileriniz ve sizinle ilgili otomatik olarak elde ettiğimiz veriler toplanmaktadır.

Aşağıdaki tabloda detayları paylaşmaktayız;
 

Sizinle ilgili otomatik olarak nasıl kişisel veri elde ediyoruz? 

Sizlerin Defacto ile paylaşımları kanalı ile nasıl kişisel veri elde ediyoruz? 

  • Web - mobil sitemize veya mobil uygulamamıza yaptığınız ziyaretler ile, Bu kanallarda yaptığınız hareketleriniz ile,
  • Sosyal medya kanallarımıza ulaşmanız ile,
  • Sizlere zaman zaman sorduğumuz kısa sorular, anketler ile,
  • Mağazalarımızda kullandığınız internet hizmetimiz ile,
  • Müşteri hizmetlerimize (CallCaenter, IVR, Chatbot, WhatsappBusiness, sikayetvar, OutlookBusiness) ulaşarak ilettiğiniz talep ve şikayet geri bildirimleriniz ile,
  • Mağazalarımızdan yaptığınız alışverişleriniz ile,
  • DeFacto'nun ürün satışına yetkili veya değil, sistemimizi geliştirmede birlikte çalıştığımız paydaşlarımızda gerçekleştireceğiniz faalliyetleriniz ile,
  • Sadakat programımıza web sitemizden, mobil sitemizden, mağaza kasalarımızdan, çağrı merkezimizden veya farklı omnichannel hizmetlerimizden (retail master vb.) verdiğiniz onay üzerine katılımınız ile,
  • Bizlerden mail/kısa mesaj vb. almak için izin vermeniz ile,

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?
Aşağıda sizlere dair işlediğimiz kişisel verileri paylaşmaktayız;

 Kimlik Bilgileri (İsim-Soy isim, doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum, cinsiyet bilgisi)
 Aile ve Yakın Bilgileri (eşiniz, çocuklarınıza, sosyal çevrenize dair bilgiler)
 İletişim Bilgileri (telefon, adres, e-posta, sosyal medya hesap, mobil uyg. cihaz)
 Sizi Tanımlayan Bilgiler (IP adresiniz, oturum açma bilgileriniz, tarayıcı türünüz ve sürümü, saat dilimi ayarınız, tarayıcı eklenti türleri, nerede olabileceğinizle ilgili coğrafi konum bilgileri, işletim sistemi ve sürüm)
 Kullanım Bilgileriniz (URL tıklama akışlarınız, sitemizde/mobil uygulamamızda izlediğiniz yol, görüntülenen ürünler, sayfa yanıt süreleri, indirme (deneyimlerinizde aldığınız hatalar) hataları, sayfalarımızda ne kadar kaldığınız, bu sayfalarda ne yaptığınız, kullanım süreleriniz)
Alışkanlıklarınıza Dair Bilgiler (alışveriş tercihleriniz – tercih etmedikleriniz, beğendiğiniz- beğenmedikleriniz, tavsiye ettikleriniz-etmedikleriniz, ilgi alanlarınız ve kullanım alışkanlıklarınız)
Diğer Bilgiler (sizin, eşinizin ve çocuklarınızın beden ölçüleri, cüzdan bilgisi (masterpass), işitsel ve görsel kayıtlar, ödeme bilgileri vb.)

Defacto Sadakat Programı Kapsamında Özel Nitelikli Kişisel Veriniz İşleniyor Mu?
Defacto olarak önceliğimiz sizlere dair özel nitelikli verilerin gizliliğidir. Buradan hareketle sağlık, ırk ve etnik köken, biyometrik veri vb. bilgileriniz istisnai olarak sizlerden ayrıca rıza alınmadığı müddetçe bu Program kapsamda kullanılmaz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?
KVKK uyarınca kişisel verilerinizi aşağıda belirttiğimiz amaçlar ile sınırlı olarak işlemekteyiz;
  • KVKK uyarınca kişisel verilerinizi aşağıda belirttiğimiz amaçlar ile sınırlı olarak işlemekteyiz;
  •             Sizlere kişiselleştirilmiş alışveriş hizmeti sunmak (Örneğin; yapacağımız anket vb. çalışmalar ile sizleri daha iyi tanıma, tercihlerinizi saptama, bu doğrultuda seveceğiniz ürün ve hizmetlerin sizlere sunulması ve pazarlanması, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi)
  •             Sizlere ürün ve hizmetlerimizi tanıtmak ve önermek (Örneğin; size özel hazırlayacağımız promosyon/tanıtım/kampanya/yarışma/çekiliş ve duyurular ile ürünlerimizi daha yakından incelemenizi sağlamak)
  •             Planlama ve Analiz çalışmalarının yapılması (Örneğin; sizlerin alışkanlıkları, favori ürünleri beğenileri, arama hareketleri doğrultusunda DeFacto olarak genel satış süreçlerimizi planlama, gözden geçirme ve iyileştirme)
  •             Üyelik ve devamı süreçlerinin sağlanması (Örneğin; sadakat programı üyeliğinizin gerçekleştirilmesi ve üye bilgilerinizin kaydedilmesi, üyeliğinizle ilgili bilgilendirmelerde bulunulması, alışverişlerden puan kazanabilmeniz, indirim ve diğer menfaatlerden faydalanmanız)
  •             Talep ve şikayetlerinizin cevaplanması (Örneğin; sadakat programının kullanılması esnasında meydana gelebilecek şikayetlerinizin cevaplandırılması ve taleplerinizin karşılanması)
  •             DeFacto’dan aldığınız hizmet deneyiminin iyileştirilmesi (Örneğin; DeFacto’ya ulaştığınız her kanalda üyeliğinizin tanınması ve alışveriş deneyiminin kesintisiz sürdürülmesi)
  •             DeFacto’nun müşteri araştırma çalışmaları ve oyunlaştırma projelerinin sağlanması (Örneğin, mağazalarımızda (online-offline) katılacağınız anketler, yüzyüze görüşmeler vb. araştırma çalışmalarına katılmak ve burada alınan bilgilere istinaden ürün geliştirme, deneyim iyileştirme projelerinin yürütülmesi)


KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ HUKUKİ SEBEPLE İŞLİYORUZ?
KVKK uyarınca kişisel verilerinizi sizlerden alacağımız açık rızanız ile işlemekteyiz.

VERMİŞ OLDUĞUNUZ RIZAYI GERİ ALMANIZ MÜMKÜN MÜ?
Sadakat Programı kapsamında daha önce verdiğiniz rızanızı dilediğiniz zaman serbestçe geri alabilirsiniz. Bu kapsamda [email protected]  adresimize e-posta ileterek geri çekme isteğinizi belirtebilirsiniz. Rızanızı geri almanız halinde talebinizi almamızı takiben sizlere ilişkin işbu Aydınlatma Metninde belirtilen veri işleme süreçlerini derhal durdurmaktayız.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KİMLERE AKTARIYORUZ?
DeFacto olarak Gift club sadakat programı ile ilgili sizlere hizmet sağlarken bir takım üçüncü taraflara bilgilerinizi aktarmamız gerekmektedir. KVKK’nın “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9.maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, size sunduğumuz hizmet kalitesini ve hizmet sürekliliğini sağlayabileceğimiz yurt içi alternatiflerimiz olmaması nedeniyle, teknoloji alanındaki bulut hizmetleri altyapısı tedarikçilerimiz olan yurt dışında yerleşik ve sunucuları yurt dışında bulunan Related Marketing Cloud (Related), Hotjar (Hotjar), TikTok (TikTok), Emarsys (SAP), CBOT (Semantik),  Google Analytics / Google Tag Manager / Google Ads / Firbase (Google Llc), Adjust (Adjust GmbH),  Facebook / Facebook Pixel (Facebook Inc.)tarafından sağlanan/kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize; bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal vehizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi amaçlarıyla kaydedilebilecek ve dolayısıyla yurt dışına aktarılabilecektir. Defacto’nun seçtiği bu firmalar uluslararası alanda kabul görmüş standartlara göre veri güvenliği önlemlerini almakta ve Müşterilerine, dolayısıyla Defacto’ya güvenlik düzeyini bu standartlara uygun şekilde sağlamayı taahhüt etmektedirler. Ayrıca, kişisel veriler ile ilgili başta Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olmak üzere birçok uluslararası mevzuat bu verilerin Veri İşleyenler (yukarıda sayılan alt yapıların sahibi olan şirketler) tarafından Defacto’nun talep ve amaçları dışında işlenmemesini yasal olarak güvence altına almaktadır. Veri İşleyenler tarafından sağlanan yazılımların kullanılması nedeniyle yurt dışına aktardığımız kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar dışında yurt dışındaki diğer 3. kişilerle paylaşılmamaktadır. Bu kapsamda yalnızca gerekli olan taraflara bilgilerinizi aktarmakta olup aşağıdaki tabloda detaylar yer almaktadır;

 

Hizmet Sağlayıcı   

Amaç  

İşleme Yeri   

Altyapı Sağlayıcıları 

Program kapsamında elde edilen bilgilerin depolanması 

Türkiye Cumhuriyeti 

İstatistik/Analiz Şirketleri 

Program kapsamında elde edilen bilgilerin analizi 

Türkiye Cumhuriyeti 

Entegrasyon Hizmeti Sağlayıcıları 

Program kapsamındaki farklı kanallardan elde edilen bilgilerin birleştirilmesi 

Türkiye Cumhuriyeti 

Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları 

Program kapsamında ödeme süreçlerinin yapılması 

Türkiye Cumhuriyeti 

İletişim Hizmeri Sağlayıcıları 

Program kapsamında iletişim süreçlerinin sağlanması 

Türkiye Cumhuriyeti 

Bağlantı Hizmeti Sağlayıcıları 

Program kapsamında mağazalarımızdan internet bağlantı süreçlerinin sağlanması 

Türkiye Cumhuriyeti 

Araştırma Hizmet Sağlayıcıları 

Program kapsamında pazar araştırma, anket süreçlerinin sağlanması 

Türkiye Cumhuriyeti 

Kampanya Hizmet Sağlayıcıları 

Program kapsamında kampanya süreçlerinin sağlanması 

Türkiye Cumhuriyeti 

Müşteri Deneyim Geri Bildirim Yönetimi Hizmet Sağlayıcıları 

Program kapsamında geri bildirim süreçlerinin yönetilmesi 

Türkiye Cumhuriyeti 

Lojistik Hizmetleri 

Program kapsamında lojistik süreçlerinin yönetimi 

Türkiye Cumhuriyeti 


KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HAKLARINIZ NELERDİR?
KVKK’nın 11. Maddesi kapsamındaki haklarınızı kullanmak ve taleplerinizi Defacto’ya iletmek için aşağıdaki yöntemleri tercih edebilirsiniz:
  • Sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak, talebinizi [email protected] e-mail adresine iletebilirsiniz.
  • Taleplerinizi yazılı olarak, Mehmet Akif, Bahariye Caddesi, No:31, 34303 Küçükçekmece/İstanbul adresine gönderebilirsiniz.
  • Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirtilen diğer yöntemleri tercih edebilirsiniz.