Koreli kadınlar ışıl ışıl ve canlı tenleri ile dünyanın en güzel ciltlerine sahip kadınları olarak kabul ediliyor. Porselen beyazlığındaki ciltlerinin en önemli özelliği pürüzsüz görünümü. Cilt bakımı için ciddi zaman ayıran Koreli kadınlar, farklı cilt bakım rutinleri ve teknikleri de uyguluyor. Sizler için Güney Kore cilt bakım sırları ve tekniklerini araştırdık.

Sıkı Bir Cilt ve Belirgin Hatlar İçin Kore Cilt Bakım Önerileri

Güney Kore’de kadınlar çok erken yaşlardan itibaren cilt bakım ürünleri kullanmaya başlıyorlar. Böylece kırışık oluşumunu, başlangıç evresinde önlemeyi başarıyorlar. Bembeyaz ciltlerinin altında yatan ise UV koruyucu nemlendiriciler.

kore cilt bakımıKoreli bir kadın UV koruyucu özelliğe sahip nemlendirici sürmeden asla dışarı çıkmıyor ve gün içinde nemlendiriciyi mutlaka tazeliyor. Tabii bu da güneş kaynaklı leke ve sivilcelerin önüne geçilmesini sağlıyor. Porselen pürüzsüzlüğünde cilt için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Porselen görünümdeki ciltler için 424 denilen bir teknik uygulanıyor. Önce, yüz bölgesi temizliği için temizleme özelliğine sahip aromatik yağlar ile 4 dakika cilde hafif bir masaj yapılıyor. Ardından 2 dakika jel ya da köpük kullanılarak yağlar yüzden temizleniyor. Jel ya da köpüğü yüzden arındırmak için önce ılık su, ardından soğuk su kullanılıyor. Bu aşama cilt sıkılaştırıcı tonik ile sonlandırılıyor. Son olarak 4 dakika nemlendirici, cilde hafif ve dairesel masajlar eşliğinde sürülüyor. Tabii nemlendirme işleminde göz altı ve yüzün diğer bölgeleri için farklı nemlendirici kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Gece yatmadan önce ve sabah kalkınca yüz yogası ve yüz gerdirme egzersizleri yapılıyor. Yaklaşık 10 dakika süren egzersizler Kore cilt bakımı rutininin önemli bir parçası. Bu egzersizleri nefes egzersizleri ile desteklediğinizde sıkı bir cilt ve belirgin yüz hatlarına kavuşmanız mümkün.
  • Koreli kadınlar doğal makyajı tercih ediyor ve bu tercih onların çekiciliğini artıran en önemli özellik. Genellikle transparan pudra ile cilt parlaması engelleniyor ve doğal bir güzellik elde ediliyor.
  • Günlük cilt bakım rutinlerini haftada bir iki kez cilt maskeleri ile destekleyen Koreli kadınlar, peeling etkisi yaratan bu maskeler için genellikle doğal ürünler tercih ediyor. Bal, yumurta, pirinç, portakal kabuğu gibi besinler cilt ya da peeling maskelerinin temelini oluşturuyor. Kâğıt maskeler de Kore’de en çok kullanılan maske çeşitleri arasında yer alıyor. Brokolili, yaban mersinli ya da altın gibi sıra dışı malzemelerin kullanıldığı maskeler Kore cilt bakımının en önemli ögeleri.
  • Cilt bakım rutininin yanı sıra sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri de pürüzsüz ciltlerinin en önemli nedeni. Sebze ve deniz ürünleri ağırlıklı beslenen Koreli kadınlar, su tüketimine de dikkat ediyor. Uyanır uyanmaz ve yemeklerden yarım saat önce içebildikleri kadar su içiyorlar. Uyku düzenleri de en az beslenme kadar önemli. Günde ortalama 6-8 saat arasında uyuyan kadınlar, düzenli fiziksel aktivite yapmayı da unutmuyor.

Hem Sabah Hem de Akşam Uygulanan Kore Cilt Bakım Rutini

Koreli kadınlar, ciltlerinin sağlığı ve güzelliği için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ciltlerine bakım uyguluyorlar. Aynı zamanda sabah ve akşam yüz yogası ve nefes egzersizleri de yapılıyor. İşte adım adım Kore cilt bakım rutini:

8 Adımdan Oluşan Sabah Cilt Bakım Rutini

  1. Su ile Cildi Yıkama : Cildinizi hiçbir şey kullanmadan sadece su ile yıkayın. Gece boyunca yüzünüzde biriken kirlerin temizlenmesine yardımcı olan su aynı zamanda cildi nemlendiriyor.
  2. Toner Uygulama : Cildin pH dengesini dengelemek amacıyla hafif dairesel hareketlerle toner uygulayın. Toner yerine cilt temizliği de yapan aromatik yağlar kullanabilirsiniz. Bu aşamada kullanılan yağ bazlı temizleyiciler bir sonraki ürünün emiciliğini de artırıyor.
  3. Yüz Temizliği : Jel ya da köpük şeklindeki yüz temizleyici ürünü cildinize hafif masajlar yaparak (özellikle parmak uçları ile) dağıtın ve önce ılık, sonra da soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.
  4. Tonik Uygulama : Cilt gözeneklerinin sıkılaşması için cilt tipinize uygun bir tonik kullanmalısınız. Toniği bir parça pamuk üzerine dökün ve tüm cilde tampon şeklinde pamuğu hafifçe bastırarak uygulayın.
  5. Serum : Cilt lekeleri ve sivilce oluşumunu engelleyen, aynı zamanda kolajen üretimini destekleyen, cilt tipinize uygun bir serum kullanabilirsiniz. Cildinizde herhangi bir sorun yoksa bu adımı atlayabilirsiniz.
  6. Göz Çevresini Nemlendirme : Cilt tipi ve yaşınıza uygun bir göz çevresi nemlendiricisi kullanmalısınız. İnce ve hassas bir yapıya sahip göz çevresini gün boyu nemlendirmeniz gerekiyor. Nemlendiriciden yüzük parmağınıza bir miktar alın ve göz çevresine hafif hareketlerle tamponlayarak dağıtın. Ardından gözün iç köşesinden dış köşesine doğru, kaş altı ve göz altlarına hafif tampon hareketlerle nemlendiriciyi yedirin.
  7. Yüzün Diğer Bölümlerini Nemlendirme : Cilt tipine uygun bir nemlendirici ile yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Nemlendiricinin iyice emildiğinden emin olduktan sonra masajı bırakabilirsiniz. Masajı parmak uçlarınızla yapmalısınız. Cildi yormadan, bastırmadan rahat ve yumuşak bir şekilde nemlendiriciyi sürmelisiniz.
  8. Güneş Koruyucu : Güneş koruyucu krem ya da losyonu yaz kış kullanmanız gerekiyor. Güneşin UV ışınları cilt hücrelerinde hasar yaratarak cilde elastik bir yapı sağlayan kolajen üretimini baskılıyor. Düzenli güneş koruyucu kremler kullanarak kırışıklık oluşumunu geciktirebilir, ince çizgi ve koyu leke gelişiminin önüne geçebilirsiniz.

cilt bakım rutini10 Adımdan Oluşan Gece Cilt Bakım Rutini

  1. Göz Makyajını Temizleme : Göz çevresindeki cilt tabakası daha ince ve hassas olduğu için bu bölgeye özel olarak tasarlanan temizleyici ürünler kullanmalısınız. Besleyici özelliği yüksek, etkili bir göz temizleyici ile bastırmadan, hafif hareketlerle göz makyajınızı temizlemelisiniz.
  2. Çifte Temizlik : Tıpkı gündüz cilt bakım rutininde olduğu gibi önce yağ bazlı bir temizleyici ile göz çevresi dışındaki yüz bölgesini temizlemelisiniz. Yağ bazlı temizleyici makyajınızı ve gün boyu biriken kirleri çözüyor. İkinci temizleme işlemi için su bazlı bir temizleme jeli ya da köpük kullanabilirsiniz. Bu işlem gözeneklerin ve ilk işlemden kalan makyaj artıklarının temizlenmesini sağlıyor.
  3. Peeling : Peeling aşamasını her gün uygulamanız önerilmiyor. Haftada bir kez ölü cilt hücrelerini uzaklaştırmak için cildinizi temizledikten sonra 3. adım olarak uygulayabilirsiniz.
  4. Tonik Uygulama : Gündüz bakımında olduğu gibi cilt hücrelerinin sıkılaşmasını sağlamak ve cildi bir sonraki aşamaya hazırlamak için cilt tipinize uygun bir tonik kullanabilirsiniz.
  5. Esans : Cildi seruma hazırlamak için nemlendiren ve doğrudan cilde uygulanan bir esans kullanabilirsiniz.
  6. Serum : Cildinizin uzun bir günün ardından ihtiyaç duyduğu tüm nemi sağlamak amacıyla serum kullanabilirsiniz. Serum, aynı zamanda cilt hücrelerini besleyerek hasar gören bölgelerin tedavisine destek oluyor.
  7. Maske : Kore’ye özgü kâğıt maske şeklindeki cilt maskeleri ile cildinizi besleyebilir ve cildin nem dengesini korumasına yardımcı olabilirsiniz. Cilt maskesini her gece uygulamanız gerekmiyor. Haftada bir iki gün kullanmanız yeterli.
  8. Göz Çevresi İçin Serum : Gün boyu yorulan göz çevresini dinlendiren ve aynı zamanda cildi besleyen göz çevresi serumu ile ince çizgilerin önüne geçebilirsiniz.
  9. Göz Çevresi İçin Nemlendirici : Göz çevresi nemlendirici, gece boyunca cildin nem ihtiyacının karşılamasını sağlıyor. Her gece cilt bakımı rutininin en önemli adımlarından birini oluşturuyor.
  10. Yüzün Diğer Bölümleri İçin Gece Kremi : Gece boyunca cildinizi besleyen ve nem sağlayan yoğun bir gece kremi ile sabahları da pürüzsüz, yumuşak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

Koreli kadınların cilt bakım rutinlerini uygulayarak siz de porselen pürüzsüzlüğünde ışıl ışıl ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Kendinize özgü bir stil yaratmak için DeFacto spor giyim ürünleri ve aksesuarlarını inceleyebilir, avantajlı ödeme ve uygun fiyat ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.