Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan heyecanla beklenen milli bayramlardan biri. Ebeveynler de yılın bu coşkulu zamanını çocuklarla paylaşıyor. Çünkü böylesi özel zamanlarda çocukları çeşitli etkinlikler ve hediyeler ile mutlu etmek ebeveynlere düşen bir görev oluyor. Çocuklar her anlamda mutlu hissetmeyi hak ediyor. Üstelik çocuklar ufacık şeylerden bile mutlu olabildikleri için aslında ebeveynlerin işi bir hayli kolay.

Bu gün yaklaşırken “23 Nisan’da neler yapılabilir?” merak edenler olabilir. Yüzünün gülmesini istediğiniz çocuklarınıza bayram coşkusunu hediyeler ve aktivitelerle kolaylıkla yaşatabilirsiniz. Hem dışarıda hem de evde yapabileceğiniz pek çok 23 Nisan faaliyeti bulunuyor. Listelenen seçenekler arasından kendinize ve çocuğunuza en uyumlu alternatifleri değerlendirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çocuklarının yüzünü güldürmek isteyen anne babalarının manevi değeri bu kadar yüksek olan bir günde akıllarına gelen ilk düşünce 23 Nisan'da yapılan etkinlikler oluyor. Tüm dünyada çocuklara Atatürk tarafından hediye edilen bu bayram gününü hem çocuğunuz hem de kendiniz için eşsiz bir eğlenceye dönüştürmeniz mümkün.

Öncelikle çocuğunuz için bu özel günün maneviyatını yansıtan kıyafetleri seçmekle başlayabilirsiniz. Hem kız hem erkek çocuklar için 23 Nisan temalı pek çok kıyafet seçeneği bulunuyor. Erkek çocuklar için beyaz gömlek üzeri kırmızı papyon tercih ederek kendilerini bu coşkulu günde şık hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz. Üstelik bu özel çocuk kombininin kırmızı bir pantolonla tamamlanması da mümkün.

Elbiselerin zarif görünümüne bayılan küçük kızlar için ise 23 Nisan’ın özel rengi sayılan kırmızı renkte dantel detaylı bir model seçme fırsatından yararlanabilirsiniz. Kırmızı elbisenin şıklığını kırmızı ve parlak görünümlü babetlerle tamamlayarak çocuğunuzun kendini tam anlamıyla 23 Nisan coşkusu içerisinde bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu çeşitlerin yanı sıra Atatürk tarafından armağan edilen bu özel günün daha net bir şekilde yansıtıldığı kıyafet çeşitleri de seçenekler arasında bulunuyor. Atatürk imzalı tişörtler, Türk bayrağı baskılı sweatler, kırmızı-beyaz desenli birbirinden farklı elbise, tişört ve gömlek çeşitleri çocuğunuza tam bir bayram şıklığı yaşatacak seçenekler arasında yer alıyor. 23 Nisan çocuk etkinlikleri esnasında kırmızı beyaz temalı kıyafetler giyen çocuklar kendilerini bu özel günle daha bütünleşmiş ve daha neşeli hissediyor.

Çocuklarına günün heyecanını tam anlamıyla hissettirmek isteyen ebeveynler, kıyafet hediye etmenin dışında da 23 Nisan için farklı etkinlikler düzenleyebilir. Aslında hem evinizde hem de dışarıda çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz aktivitelerle eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Bu özel günü çocuklarınızın hem eğleneceği hem de kendilerine öğretici tecrübeler katacağı bir şenliğe çevirebilirsiniz.

23 Nisan'da Yapılacak Etkinlikler Nelerdir?

  • Anıtkabir Gezisi - Ankara

Çocuklarınıza bu özel günün anlam ve önemini doğrudan müze gezdirerek öğretmeniz, bilgilerin onların aklında daha kalıcı olmasına fayda sağlar. Ankara’da yaşayanlar 23 Nisan aktiviteleri için çocuklarına Anıtkabir’i ve Anıtkabir Müzesi’ni gezdirebilir. Bu sayede çocuğunuzla hem keyifli vakit geçirirsiniz hem de çocuğunuz 23 Nisan’ın anlamını doğrudan Atatürk’ün faaliyetlerini görme şansı yakalayarak öğrenir. İstanbul’da yaşayanlar da yine Dolmabahçe Sarayı gibi Atatürk’ün maneviyatını yansıtan müzeleri çocukları ile gezerek bu özel günü çocuklarına dolu dolu yaşatma fırsatına sahip olabilir.

  • VIALAND Tema Park - İstanbul

Bilindiği üzere her çocuk eğlenmeyi ve heyecanlı vakit geçirmeyi seviyor. Okullarının tatil olduğu bir günde yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri de onların iyi vakit geçirmesini sağlamak. Türkiye’nin ilk tema parkı olan VIALAND, bu anlamda şüphesiz en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Lunaparka gittiğiniz bir tatil günü onların unutulmaz hatıraları arasına mutlaka yerleşecektir. 23 Nisan eğlenceli etkinlikler arayışında olan ebeveynler bir gün için kendileri de çocuk olup lunaparka gitme seçeneğini değerlendirebilir.

  • 23 Nisan Törenleri

Hem tarihi hem de manevi bir kıymeti bulunan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ülkenin dört bir yanında çeşitli Çocuk Bayramı etkinlikleri yapılıyor. Çocuğunuz görev almasa bile bu törenleri izlemeye gitmeniz, onların bu özel güne olan sempatisini artıracaktır. Tören sonrası çocuğunuza alacağınız bir pamuk şekerle tüm günün neşe içerisinde geçmesini sağlayabilirsiniz.

  • Polonezköy Piknik Park - İstanbul

23 Nisan coşkusu için aktivite yapma şansı hem ebeveynler hem çocuklar için artıyor. Bu yüzden bu bayram heyecanını ailece yapacağınız eğlenceli bir piknikle taçlandırabilirsiniz. 20 Nisan için etkinlikler arayışında olan ve bayram gününü çocukları ile eğlenerek geçirmek isteyen ebeveynler için Piknik Park hem zihin boşaltacak hem de aktif vakit geçirmeyi sağlayacak seçeneklerden biri.

  • Bilimsev Bilim Sanat ve Etkinlik Vadisi - Urla

Değişik 23 Nisan etkinlikleri arayışında olan ebeveynler ve çocuklar bu bayram neşesini ufak bir kaçamak yaparak da değerlendirebilir. Bu özel günde kendinize vakit ayırma fırsatından faydalanabilirsiniz. Ailece yapacağınız birkaç günlük ufak bir tatil hem çocuğunuzun motive olmasını hem de sizin dinlenmenizi sağlayabilir.

Evde 23 Nisan Etkinlikleri Nelerdir?

Dışarı çıkmayı tercih etmeyen kişiler evde 23 Nisan etkinlikleri seçeneklerini düşünebilir. Evinde ailesiyle baş başa bayram kutlamak isteyen ebeveynler çocuklarının evde de 23 Nisan coşkusuna ortak olmasını sağlayabilir. 23 Nisan evde yapılabilecek etkinlikler arayışında olan anne babaların da çocuklarının mutlu olmasını sağlayacak çeşitli alternatifleri bulunur. “23 Nisan’da ne yapabilirim?” diye düşünenler, aşağıdakilerden yararlanabilir:

  • Evi Süslemek

Çeşitli bayraklar ve 23 Nisan temalı posterler hazırlayarak evinizi süsleyebilir, çocuğunuzun sanatsal zekasını geliştirirken günün coşkusuna ortak olabilirsiniz.

  • 23 Nisan Temalı Uçurtmalar Yapmak

Uçurtma yapmak pek çok ebeveyn için oldukça kolay bir aktivitedir. Yaratıcı 23 Nisan etkinlikleri arasında yer alabilir. Bütün günü çocuğunuzla kırmızı beyaz uçurtmalar yaparak geçirebilir, daha sonra eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Kurabiye Pişirmek

Çocuğunuzla bayram temasına uygun desenlerde kurabiyeler pişirerek kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Baskılarla ay-yıldız kalıbını kolaylıkla kurabiyeler üzerine çıkararak farklı 23 Nisan etkinliklerini evinize taşıyabilirsiniz.

Heyecan Verici 23 Nisan Aktiviteleri

Aslında çocukları mutlu etmek ve heyecanlandırmak aslında oldukça kolay. Yüzlerinin gülmesini her zaman hak eden, geleceğiniz olan çocukların onlara armağan edilen özel bir günde motivasyonunu artırmak için çeşitli 23 Nisan faaliyetleri bulunuyor.

Bu faaliyetler esnasında çocuğunuzun günün neşesine yakından dahil olması için 23 Nisan temalı kıyafetleri hediye edebilirsiniz. 23 Nisan temalı esnek belli kırmızı tütü etekler, çocuğunuzun tam bir bayram şekeri gibi görünmesini sağlar. Ailece yapacağınız özel etkinlikler esnasında temaya uygun giyinilmesi, minikleri daha da neşelendirecektir.

Erkek çocuklar için temaya uygun bir kıyafet arayışında olan ebeveynler ise bayrak baskılı tişörtleri, birbirinden şık kırmızı gömlek, pantolon ve papyonları ya da Atatürk imzalı modelleri tercih ediyor. Minikler özel günün temasını yansıtan hediyeleri büyük bir coşku içerisinde giyiyor çünkü kendilerini gerçekten o güne ait hissediyor. Ailece bir müze gezmeye giderken çocuğunuzun temaya uygun bir kıyafet giymesi yüzünü güldürmeye yetecektir. Aynı şekilde lunaparkta eğlenen kızınız, kırmızı tütü elbisesi içerisinde kendini oldukça şık hissedecektir. Her daim mutlu olmayı ve gülümsemeyi hak eden çocuklarınıza bayram coşkusunu doya doya yaşatabilirsiniz.

23 Nisan’da Ne Yapılır?

Müze gezmek, lunaparka gitmek, parklarda ve eğlence alanlarında vakit geçirmek hem ebeveynlerin hem de miniklerin keyif alacağı 23 Nisan etkinlikleri arasında yer alıyor. Bu seçenekleri değerlendirerek ailenizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz.