Kendisini sürekli yenileyen moda dünyası her sezon yeni trendlerle karşınıza çıkar. Kimi trendler yüksek ivme kazanırken kimilerini ise bir sonraki sezon göremeyebilirsiniz. Bu kadar hızlı çıkış ve yok oluşların arasında deri ceketler her dönem var olan giyim parçaları arasında yer almayı başarır. Modeller, klasik çizgilerin yanı sıra güncellenen tasarımları ile yepyeni stillerin kapılarını aralamanıza yardımcı olur. Modaya bakış açısının değişmesi ve daha modern olana doğru evrilmesi ile birlikte aşina olunan deri mont tasarım detaylarında da değişiklikler görülür. Deri ceket ne zaman giyilir? Hem kadın hem erkekler için birbirinden farklı modellerle beğeniye sunulan deri montlar, özellikle sonbahar-kış sezonuna damga vuran parçalardır. Deri ceketler başlı başına iddialı olan dış giyim ürünleridir. Ancak iddialı oldukları kadar kombin edilmeleri de bir o kadar dikkat gerektirir. Yanlış yapılan bir kombin, üzerinizde taşıdığınız deri ceketin büyüleyici görünümünü bir anda geri plana atabilir. Deri montun tasarımına uygun kombinler yaparak kendi stilinizi oluşturabilir ve girdiğiniz her ortamda tarzıyla konuşulan kişi olmayı garantileyebilirsiniz.

Deri Ceket Kombinleri ile Feminen Duruşunuzu Öne Çıkarın

deri ceket kombini

Hem şık hem işlevsel kullanım avantajı sunan kadın deri ceket, kurtarıcı parçalar olarak gardıroplarda yer alır. Hangi kıyafetin üzerine giyerseniz giyin, stilinize bambaşka bir hava katar. Günlük kombinlerin yanı sıra gece kombinlerinin de iddialı görünümünü yükseltir. Elbiselerle yapılan deri ceket kombinleri, kadınların feminen görünüşünü bir adım daha öne çıkarır. Önemli olan elbisenizin formuna uygun ceketi seçebilmektir. Mini, pileli, uzun, desenli gibi her tür elbise ile kombin yapmak mümkündür. Salaş elbise modelleri ile kullanacağınız deri ceketin bel hizasında biten, kısa forma sahip olması daha hoş bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Kombini tamamlamak için tercih edeceğiniz ayakkabı da elbisenin tarzına bağlıdır. Ancak özel bir davet için kalem elbise üzerine şık bir deri ceketle kombin yaptıysanız tarzınızı stiletto ile tamamlamak daha öz güvenli adımlar atmanızı sağlar. Ayrıca dantel bir elbise üzerine deri ceket giyerek gündüzden geceye uzanan bir şıklığa ulaşabilirsiniz. Kadınların daha çekici görünmesini sağlayan bir diğer kombin, kalem eteklerle yapılandır. Eğer çok resmi bir görüşmeye katılmayacaksanız kalem etek üzerine sade bir tişört ve kısa bir deri ceket giyebilirsiniz. Orta-kısa uzunlukta deri ceketle mini etek kombini yaparak muhteşem bir sonbahar stili oluşturabilirsiniz.

Deri ceket altına ne giyilir? Sonbahar-kış sezonunun olmazsa olmaz kombin parçalarından olan pantolonların, deri ceketlerle olan uyumu göz kamaştırır. Belden aşağıya doğru genişleyerek kadınların zarif silüetini öne çıkaran palazzo pantolonları şık deri ceketlerle kombinleyerek ikonik bir stile imza atabilirsiniz. Ayrıca topuklu bir ayakkabı ile tamamlayarak stilinizin duruşunu yükseltebilirsiniz. Jean pantolonların derilerle olan eşsiz uyumu herkes tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu iki iddialı parçanın bir araya gelmesi ile yanlış kombin yapmak pek mümkün değildir. Skinny, bol paça, İspanyol paça, yüksek bel, düşük bel gibi her formdaki pantolon ile rahatlıkla kombin yapabilir, günlük tarzınızı ve ofis görünümünüzü üst seviyelere çıkarabilirsiniz.

Deri ceket deyince akla gelen ilk renk siyahtır ancak yeniden yorumlanan moda anlayışı ile birlikte bu tabular da yıkılmaktadır. Zevkinize göre mavi, bordo, beyaz, sarı, yeşil hatta pembe gibi çok çeşitli renklerde deri ceketler bulabilirsiniz. Renklerdeki bu çeşitlilik zaten tek başına iddialı bir parça olan deri ceketlerin göz alıcılığını perçinler.  En sık tercih edilen modellerden kemerli bordo deri ceketinizi oversize kazaklarla kombinleyerek moda dünyasına göz kırpabilirsiniz. Metal aksesuarlarla zenginleştirilen biker mont modelleri, özgür ruhlu kadınlara hitap eder. Deri pantolon veya şortlarla takımlayarak konser kombini oluşturabilir, bir rock yıldızı gibi parlayabilirsiniz. Kürklü deri ceket modelleri, özellikle kış mevsimlerinde içinizi ısıtan görüntüsüyle kombinlerinizin en temel parçası olmaya adaydır. Kombininizin herhangi bir parçası ile ceketinizin kürk kısmını uyumlayarak eşsiz bir ahenk yakalayabilirsiniz. Tüm bunların dışında siz de kendi stilinizi oluşturabilir ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Deri Ceket Kombinleri ile Karizmatik Stillere İmza Atın

erkek deri ceket kombinleri

Erkek deri ceket modelleri ile sıradan görünümün dışına çıkarak ayrıcalıklı stillere imza atabilirsiniz. Farklı renkleri ve kesimleri ile öne çıkan ceketler, her stile uyması sayesinde fonksiyonel kullanım imkanı sunar. Erkekler, deri ceketleri canlı renklerle kombinlemeyi tercih ederek pozitif şıklığa ulaşabilirler. Siyah oversize deri ceket içine giyeceğiniz kırmızı tonlardaki gömlek veya tişörtle göz alıcı bir stil yakalayabilirsiniz. Gömlekler deri ceketlerin içine en çok yakışan giyim parçaları arasında yer alır. Stil sahibi erkekler en şık kombinleri deri ceket ve gömlek ikilisi ile yapar. Günlük stilin bir miktar uzağında, daha resmi bir görünüm kazanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda karizmatik duruşunuzu bir adım öne çıkarır. Resmi görünümden uzaklaşmamak adına kombininizi chino pantolon ve Oxford ayakkabı ile tamamlayarak tüm gözlerin üzerinize çevrilmesini garantileyebilirsiniz.

Deri ceketlerin sweatshirt’ler ile kombinlenmesi erkek moda dünyasında en sık görülen tarzdır. Daha çok günlük hayatta tercih edilen bu giyim tarzı rahat olması sebebiyle kullanılır. Kampüs için de ideal olan bu kombininizi jean pantolon, eşofman altı veya bir jogger pantolon ile tamamlayarak spor şıklığın kapılarını aralayabilirsiniz. Bu kombine en yakışacak ayakkabı modeli ise kuşkusuz sneaker ayakkabılar olacaktır. Hem spor hem klasik bir stil oluşturma imkanı veren deri ceket balıkçı yaka kazak kombini, daha çok orta yaş erkeklerin tercih ettiği bir stildir. Ancak son zamanlarda altına giyilebilen pantolonların çeşitlenmesi ile birlikte gençlerin de tercih ettiği stiller arasında yer almaya başlamıştır. Spor ayakkabıların yanı sıra klasik ayakkabılarla da uyum sağlayan bu kombin türü, iplikli pantolonlarla tamamlandığında stile özgün bir yorum katılmış olur.

Erkeklerin deri ceket kombinlerinde en çok kullandıkları giyim parçaları arasında ilk sırayı tişörtler alır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ceketinizin içine giyeceğinizin tişörtün V yaka ya da bisiklet yaka olmasıdır. Polo yaka tişörtlerin deri ceketle kombinlenmesi estetik açıdan pek tavsiye edilmez. Ayrıca tişörtün sade olması da kombininizin etkisi üzerinde belirleyici olur. Zaten iddialı parçalar olan deri ceketleri sade kıyafetlerle kombin yapmak daha cool bir görünüm elde etmenizi sağlar. Tüm giyim parçalarında önceliği farklılık ve özgünlük olan erkekler daha çok vintage deri ceket modellerine yönelir. Hem cool hem özel görünümleri ile stil sahibi erkeklerin beğenisine sunulan bu modeller sayesinde ikonik bir stilin öncüsü olabilirsiniz. Tarzınıza göre gömlek, tişört, kanvas pantolon ya da jean pantolonlar ile kombin yapabilirsiniz. Hangi giyim parçası ile kullanırsanız kullanın kesin olan şey, tüm dikkatleri üzerinize çekecek olmanızdır.

Deri ceket modelleri fermuarlı veya çıt çıtlı kapama formuna sahip olabilir. Zevkinize göre seçim yapacağınız herhangi bir model konforlu ve uzun süreli kullanım imkanı sunar. Klasik çizgilerin göze çarptığı yaka detaylarının yanı sıra hakim yaka formundaki deri ceketler ile daha modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Deri ceket kombinleri için bir sınırlama yapmak mümkün değildir. Daha fazlasını ve en iyisini yapmak sizin hayal gücünüze kalmıştır. DeFacto’nun kendine has çizgileriyle yeniden yorumladığı deri ceket modelleri arasından seçim yaparak stilinize şıklık katabilirsiniz.