Son zamanlarda günlerini hiç olmadığı kadar evde geçiren kişiler, günlük rutinlerinden çalışma stillerine kadar birçok alanda yeni alışkanlıklar kazanıyor. Evler artık hem yaşam alanı hem ofis hem eğlence mekanı hem de hobi merkezi olarak önem kazanıyor. Eski alışkanlıklarla yeni normal sürecin getirdiklerini harmanlamaya çalışan günümüz insanı için, bunca aktiviteyi gerçekleştirdiği evlerde benimsediği giyim tarzı da haliyle başkalaşıyor. Freelance ve home office sistemine geçen birçok kişi için, pandemiden önce hayatlarında olan ofis şıklığı kavramı ister istemez anlamını yitirdi. Her sabah büyük bir keyifle seçilen kombinler, yapılan makyajlar ve diğer tüm hazırlıklar sahneden çekilmiş durumda. Kadın erkek fark etmeden, iş hayatı içinde aktif olarak rol alan herkes için durum aynı. Kimisi evde kendisine tam teşekküllü bir ofis ortamı yaratmayı başarırken kimisi için motive olmak biraz zor olabiliyor. İşte, bu motivasyonu sağlamanın yollarından birisi şüphesiz görünüm olarak kendini iyi hissetmekten geçiyor.

gömlek pijamaİş yaşamı dışında sosyal hayattan uzak kalmak da insanları genel motivasyon açısından olumsuz etkiliyor. Çalışmayan binlerce insan için de durum pek farklı değil. Pijamalarla başlayan günü yine pijamalarla bitirmek hiç de iyi bir fikir olmuyor. Arada geçen onca zamanda evde yapacağınız spor, temizlik, yemek, film izleme gibi süreçlerde mevsime ve havanın durumuna uyum sağlayan kıyafetler seçmek ortama ayak uydurarak yaşam sevincini artırmak adına hayli önemli. Arkadaş ve akrabalarla yapılan görüntülü konuşmalar sırasında pozitif hissetmek ve böyle bir enerji yaymak için de kıyafet bakımından özenli olmak yaşadığımız bu zor süreçte herkese büyük moral kaynağı olabiliyor. Peki, evde kaldığımız süre boyunca kendisini iyi ve odaklanmış hissetmek isteyenler nasıl bir giyim tarzı benimseyebilir, hangi noktalara dikkat edebilir, ev modundan nasıl çıkabilir? İşte, ‘Evde de şık olunur mu?’ diyenlerin akıllarındaki ampulleri yakacak konforlu ve trend öneriler…

Ev Giyiminde Sportif Unsurların Hakimiyeti

Evet, pijamaları herkes çok seviyor; hatta pek çok kişi tüm gün boyunca kıyafetlerinden kurtulup pijama ve gecelikleri ile buluşmanın hayalini kuruyor. Takım halindeki pijama alt ve üstleri sizi iyi bir uykuya hazırlıyor ve sakinleşmenizi sağlıyor. Pijamaları çıkardıktan sonra ise devreye en az onlar kadar rahat diğer kıyafetler giriyor. Tayt, atlet, eşofman, sweatshirt gibi spor giyim parçaları artık sadece spor yaparken değil, günlük hayatın her anında yanınızda! Aslında her zaman elde etmek istenen rahat ev giyimi anlayışını yakalamak hiç de zor değil.

Ayrılmaz İkili: Tişört - Tayt

Basic, yüksek bel, slim fit taytlar sporcu atletleriyle kusursuz bütünlüğü yakalıyor. Bisiklet taytlar ise evde yapılacak olan kondisyon hareketleri ile her türlü egzersizler için ihtiyacınız olan rahatlığı size sunuyor. Düz ve baskılı tişörtler hareket kabiliyetinizi maksimuma çıkaran esnek taytlarla evdeki zamanı konforlu hale getiriyor. Beli bağcıklı basic şortlar ise konforundan ödün vermeyen tüm erkeklerin hayatını kolaylaştırıyor. Düz ve baskılı tişörtlerle ideal bir şekilde uyum sağlayan bu şortlar spor yaparken, hobilerinizle ilgilenirken veya çalışırken rahat etmeniz için tasarlanıyor.

Başrolü Kimseye Kaptırmayan Eşofmanlar

Jogger eşofman altları, pamuklu dokularıyla hem sıcak bir hissiyat yaratıyor hem de her mevsim kullanılabilir olmalarıyla dikkat çekiyor. Bilek kısmı lastik detaylı olan modelleri fermuarlı kapüşonlu eşofman üstleriyle birlikte kullanarak balkon ve terasta geçirilecek yaz akşamlarını keyifli hale getirebilirsiniz. Slim long fit pantolon çeşitleri doku olarak eşofman, görünüm olarak ise bir pantolonu andırıyor. Bu ürünler zekice tasarımları sayesinde dış ortamda dahi rahatlıkla giyilebilecek dizayna sahip olmasıyla farkını ortaya koyuyor. Üst parçası ile takım halinde kullanabileceğiniz bu tip eşofman altları, pandemi sürecinde kadınların en çok ilgi gösterdiği seçeneklerin başında geliyor. Lisanslı organik jogger eşofmanlar ise kız ve erkek çocuklar için oldukça kullanışlı oluyor.

Motivasyon Sağlayan Şık ve İşlevsel Kombinler

Eğer evden çalışıyor ve gün içerisinde online toplantılara katılıyorsanız iş arkadaşlarınıza ve yöneticilerinize hoş gözükmek sizin için hayli önem taşıyor olmalı. İşte, size böyle durumlarda işinize odaklanmak ve kendinizi ofis ortamındaymış gibi hissetmeniz için bazı ipuçları...

Online Toplantıların Olmazsa Olmazı: Gömlek & Şal Kombinasyonu

Fonksiyonel kesimlerin hayat verdiği gömlekler çarpıcı desenlere sahip şal aksesuarıyla tamamlandığında çabasız şıklığın kapısını aralıyor. Daha basic bir görünüm için yaka detayıyla öne çıkan polo tişört seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde özenli ve samimi bir etki bırakabilirsiniz. Şık yünlü hırka modelleri de bu süreçlerde yanınızda olan alternatiflerden birisi olarak rağbet görüyor. Sade bir makyaj ve saç modeli eşliğinde görevinizi evde de en güzel şekilde yerine getirebilirsiniz. Ayrıca küpe, kolye, saat gibi aksesuarlar ile zarif saç tokaları ve taçlarını da kombinlerinize dahil ederek kendinizi harika hissedebilirsiniz.

Evde de Varlığını Hissettiren Jean Parçalar

Kadın ev giyimi denilince akla sadece eşofman ve tayt kombinleri gelmesin. Jean parçalar da gündüz ve gece ev kombinlerinin vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Kaliteli kumaşlardan üretilen yumuşak dokulu jean şort ve elbiseler, ev kombinine farklı dokunuşlar yapmak isteyenlere göz kırpıyor. Özellikle erkeklerin vazgeçemediği jean gömlekler öne çıkan ev şıklığı kombini parçaları arasında yer alıyor. Doğum günü, yılbaşı gibi kutlamaya değer günlerde, evde olmanın bu günlerin hakkını vermeye engel olmadığını düşünenler için en iyi seçeneklerden birisi jean pantolon ile yapılan kombinler denilebilir. Kadınlar böyle günlerde şık elbise, etek - bluz kombini seçeneklerini de değerlendirebilir.

Ayak Konforunu Unutmak Mümkün mü?

ev terliğiSabah güne başlarken ilk yaptığınız şey, terliğinizi ayağınıza geçirmek oluyorsa bu konu ilginizi epey çekeceğe benziyor. Özellikle ayak ergonomisini destekleyen fonksiyonel ev terliği alternatifleri ev sıcaklığını sonuna kadar hissettiriyor. Çoraplı ve çorapsız olarak giyebileceğiniz açık ve kapalı ev terliklerini günlük ev işlerini hallederken ayağınızdan hiç çıkarmak istemeyeceksiniz.

Topukluları Tahtından Eden Panduflar

Tüylü ve sıcacık panduf modelleri küçük, büyük, kadın, erkek demeden yediden yetmişe herkesin severek giydiği ev aksesuarları arasında. Her zevke hitap eden bu ev ayakkabısı, hem rahat hem de soğuktan koruyan bir yapıya sahip olmasıyla çok beğeniliyor. Pijamalar ile birlikte giyildiğinde tam bir hafta sonu klasiği haline gelen panduf kombinleri uzun pazar kahvaltıları ve ardından gelen kahve keyfine kusursuz bir şekilde eşlik ediyor. Sizi yeni haftaya en güzel şekilde hazırlayacak olan bu rahatlığı her an deneyimleme şansını yakalayabilirsiniz.

Gün Boyu Rahat Ettiren İç Çamaşırı Seçenekleri

Ev giyimi yalnızca dış giyim unsurlarından mı oluşuyor dersiniz? Aslında rahatlık içten başlıyor. Tercihinizi teninizle sağlıklı bir şekilde bütünleşen pamuklu külot ve atletlerden yana kullanabilirsiniz. Vücut tipinize ve ihtiyaçlarınıza göre seçeceğiniz uygun bir külot - sütyen takımı ile kendiniz için iyi bir şey yapmanın sevincini yaşayabilirsiniz. Geçmişten günümüze güncelliğini koruyan dantelli bralet modelleri ise iç giyimine en az dış giyimi kadar özen gösteren kadınlara hitap ediyor.

Siz de içten dışa her aşamada benzersiz ev şıklığını yakalamak isterseniz DeFacto’nun geniş ürün yelpazesine göz atabilir, online alışverişin tadını güvenle çıkarabilirsiniz.