Tüm senenin ev avantajlı dönemi nihayet geldi. Kasım ayı, Black Friday adıyla anılan ve pek çok üründe o güne kadar görülmemiş indirimlerin uygulandığı bir dönem. Bu dönemde, yıl boyunca ihtiyaç duyulan ya da duyulacağı tahmin edilen ürünleri, indirimli fiyatlarla alabilmeniz mümkün.

Yıl boyunca beklenen günleri iyi değerlendirebilmek için evde, iş yerinde, günlük hayatta ya da özel günlerde kullanılacak tüm ürünlerin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu ürünlerden ilk akla gelense giyim ürünleri. Yaz aylarında ve mevsim geçişlerinde kullanılan tişörtleri ve tulumları, kış aylarında işlevsel olan mont, hırka ve kabanları indirim günlerinde satın almak bütçeler için faydalı oluyor. Kasım indirimlerinde kıyafetlerin yanı sıra çantalardan küpelere, bilekliklerden atkılara kadar pek çok aksesuarı da bütçenize uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Kasım İndirimleri Nedir?

Yılın en avantajları ayı hangisi diye soranlara verilecek en güzel cevap kasım ayı olur. İhtiyacınız olan pek çok üründe görülmemiş kampanyaların yapıldığı kasım ayı indirimleri ile pek çok ürünü bütçenize uygun bir şekilde satın alabilirsiniz. Kasım ayının ikinci haftası başlayan ve Black Friday olarak da anılan indirimler başlamadan listeler hazırlansa iyi olur!

Tüm dünyada elektronikten giyime kadar aklınıza gelecek pek çok kategoride binlerce ürünün aynı anda belli bir süreyle indirime girdiğini düşünmek bile oldukça heyecan verici. Tüm dünyanın bütün bir yıl boyunca beklediği kasım ayı, indirimlerle herkesi mutlu eden, aynı zamanda en çok alışveriş yapılan dönem. Bu dönemi iyi değerlendirmek için hazırlıklara erkenden başlamak ve listeler hazırlamak için vakit kaybetmemekte fayda var.

Kasım İndirimleri Nasıl Global Bir Kampanya Festivaline Dönüştü?

Herkesin heyecanla beklediği ve listelerini hazırladığı Kasım ayı indirimleri, günümüzden çok uzak bir tarihe dayanıyor. ABD’de 1929 ve 1939 yılları arasında ortaya çıkan ve "Büyük Buhran" olarak hatırlarda kalan ekonomik kriz bu dönemin ortaya çıkmasında büyük etkiye sahip. Bu dönemde olağanüstü bir fikir olarak ortaya çıkan Black Friday seneler boyunca süregelen bir gelenek olarak devam ediyor.

kazandıran kasım kazak indirimiBlack Friday’in aslında kesin olarak bilinen belli bir tarihi yok. Bunun sebebi ise bu indirimlerin her yıl Şükran Günü’nden sonraki ilk cuma yapılması. İlk olarak Amerika’da başlayan ve zamanla diğer birçok ülkede de yaygınlaşan bu indirim günü, Hıristiyan toplumlar için çok önemli bir rol oynayan Noel alışverişinin de başladığı gün olarak kabul görüyor.

Black Friday’in "Kara Cuma" olarak anılması, elbette bir tesadüf değil. Mağazaların yaptığı büyük indirimler karşısında halkın yarattığı izdiham, yaralanma ve hatta ne yazık ki ölüm olaylarına dayanıyor. Bu ismin konmasıyla ilgili başka bir rivayet ise indirim boyunca uygun fiyatla mal stoklayan kara borsacıların bulunması.

Televizyonlarda gördüğünüz, mağazalara akın eden insanların bulunduğu sahneleri bir düşünebilirsiniz. Halk, indirimi kaçırmamak için pek çok fedakarlık yapıyor. Yalnızca Kara Cuma günü özelinde ABD’de indirim kapsamında yer alan tüm dükkanlar için mesai oldukça uzun sürüyor. Mağaza önünde geceden kurulan kampların sebebi, indirimli ürünleri satın alabilmek. ABD’de başlayan bu akım, zamanla tüm dünya ülkelerine yayılıyor. Ülkemiz de bu indirim günlerinin heyecanla beklendiği, izdihamlar yaratılan ülkeler arasında yer alıyor.

DeFacto’nun da kampanyalarıyla katıldığı 11 Kasım indirimleri her yıl gerçekleşen bir alışveriş festivali niteliğinde. Beklenen pek çok üründe, o güne kadar görülmemiş fiyatların uygulandığı kasım indirimleri ile alışveriş yapmak çok keyifli oluyor.

Kasım İndirimi Öncesi İhtiyaç Listesi Hazırlamanın Avantajları

İhtiyaçlar biriktiyse, kasım indirimlerini beklemekte fayda var. İndirimden alacağınız ürünleri belirlemekle işe başlayabilirsiniz. Bu sayede sınırlı stoğa sahip olan ürünleri vakit kaybetmeden satın alma imkanı bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra yapmanız gereken tek şey indirim günlerini beklemek. Belirlediğiniz ihtiyaçlar arasında indirime giren ürünleri alarak süreci tamamlayabilirsiniz. Bu sayede çılgınlığa mahal vermeden, ihtiyaçlarınızı tamamlamış olursunuz.

Yüksek fiyatlı ürünlerin sınırlı stokta olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu sebeple ihtiyaçlar arasında yüksek fiyata sahip ürünler bulunuyorsa, kararınızı önceden vermenizde fayda var. Böylece indirim başlar başlamaz stoklar tükenmeden istediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz.

Kasım indirimi, pek çok üründe büyük avantajların yaratıldığı bir dönem. Bu sebeple, sadece günümüze değil, geleceğe de yatırım yapmanız mümkün hale geliyor. İleriki dönemlerde de ihtiyacınız olabilecek ürünlerin listesini çıkarmanız ve indirime girenler arasında yer alıyorsa bu ürünleri satın almanız, ilerleyen dönemlerde bütçenizi korumanıza yardımcı olabilir.

Bütçenizi düşünerek, sadece belli alanda bir ihtiyacınızı karşılamak alışverişten alınan verimi azaltabilir. Bu sebeple ihtiyaçlarınızı kategori bazında ayırmanız faydalı olur. Bu listeyi günlük kıyafetler ve özel günler için uygun olanlar şeklinde ayırabilirsiniz. Gün içinde tişörtler, jean pantolonlar, sweatshirtler, kazaklar, botlar, sneakerlar ve deri ceketleri yoğun olarak kullanıyor olabilirsiniz. Arkadaş buluşmalarına giderken ya da alışverişe çıkarken bu ürünler kurtarıcı hale geliyor. İşe giderken kullanabileceğiniz ceketler, etekler ve kumaş pantolonlar da indirim dönemlerinde avantajlı fiyatlarla sunuluyor. Özel günlere uygun olan payetli ya da dantelli elbiseler, deri etekler, şık çizmeler ve aksesuarları da geniş koleksiyonlarda bulabilirsiniz.

Cuma indirimleri esnasında çok sayıda ürünün indirimli bir şekilde satışa sunulması, kafanızı karıştırabilir. Kafa karışıklığını önlemek adına indirim günleri başlamadan önce ihtiyaçlarınız doğrultusunda listenizi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz listede sevdiklerinizi düşünmeyi de ihmal etmemeniz önemli. Onları düşünüp içinizden gelerek aldığınız ufak bir hediye bile onları mutlu etmeye yetecektir.

İndirimlerde Gardrobunuza Mutlaka Eklemeniz Gerekenler

Yaz ve kış mevsimlerinde, ihtiyaçlarınız doğrultusunda kıyafet almanız ve dolabınıza yeni parçalar eklemeniz gerekir. Sezonda kıyafetler yüksek fiyatlarla satışa sunulur. Eğer bu ürünleri indirimli bir şekilde almak isterseniz, Efsane büyük indirimler sizin için oldukça uygun. Bu dönemde, ister yaz ister kış mevsiminde giyeceğiniz pek çok ürüne indirimli olarak ulaşabilirsiniz. Bu ürünler arasında şunlar bulunur:

Dış giyim ürünleri arasında en yüksek fiyata sahip olan ürünlerden biri kabanlar. Kabanlar, kış mevsimi için kuşkusuz vazgeçilmez ürünler. Yaşadığınız yerin iklimine uygun kalınlıkta seçeceğiniz kaban ile kış aylarında soğuktan korunmanız mümkün olur. Bu kabanlar, sezonda yüksek fiyata sahiptir. Bu sebeple kaban almak için kasım indirimlerinden yararlanabilirsiniz. Sadece kaban değil; ceket, yağmurluk, trençkot gibi dış giyim ürünleri de pek çok farklı model ve bedenle satışa sunuluyor. Bu ürünler arasından beğendiklerinizi indirimli bir şekilde alarak kışın tadını çıkarabilirsiniz.

İndirim günlerinden gardırobunuza eklemeniz gereken bir başka ürün grubu ise üst giyim ürünleri. Gömlek, tişört, sweatshirt, bluz gibi üst giyim ürünlerinde uygulanan indirimle birlikte bu kıyafetleri olduğundan çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Bu üst giyim ürünlerini sonbahar ve kış mevsimlerinde dış giyim ürünleriyle kombinleyebilirsiniz. Bu nedenle tercihlerinizi bu doğrultuda yapmanız faydalı olur.

Kadınlar için şık basic parçalar, kapsül gardırobun olmazsa olmaz ürünleri arasında bulunuyor. Davetlerde, düğünlerde giyebileceğiniz abartısız ve şık abiyeler tercih edebilirsiniz. Erkekler için ise şık ceketler kapsül gardırop için oldukça gerekli parçalar. Bu ceketleri davet ve düğünlerde tercih edebileceğiniz gibi önemli toplantılarda da kullanabilirsiniz. Bu parçaların sade, abartısız ve şık parçalar olmasına dikkat etmeniz gerek. Farklı ürünlerle birleştirebileceğiniz renk ve modelde alacağınız şık parçalarla, özel günlerde büyük bir sorundan kurtulabilir, anın tadını çıkarmaya zaman ayırabilirsiniz.

Gardırobunuzdaki pek çok ürünle birlikte kullanabileceğiniz alt giyim ürünleri de kasım indirimlerinden payını alan kıyafetler arasında yer alıyor. Burada, giyim tarzınıza uygun şekilde pantolon, etek, tayt, eşofman altı gibi alt giyim ürünlerini indirimli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Kasım ayı indirimleri, gardırobunu yenilemek isteyenler için de uygun fırsatlar sunuyor. Yepyeni ürünlerle oluşturacağınız yeni ürünlerle birbirinden şık ve modern kombinler oluşturabilirsiniz.

Kurumsal hayatta çalışan biriyseniz, daha şık ve resmi kıyafetler tercih edebilirsiniz. Erkekler için takım elbise, blazer ceket, klasik pantolon ve gömlek gibi ürünler bulunurken kadınlar içinse etek, elbise, gömlek ya da bluz gibi ürünler mevcut. Bu ürünlerle şık kombinler oluşturmanız mümkün hale geliyor.

Öğrencilik hayatınız devam ediyorsa, daha spor kıyafetler tercih edebilirsiniz. Eşofman takımları, sweathshirtler, jeanler bu grupta indirimli olarak satın alabileceğiniz ürünlerden bazıları. DeFacto indirimleriyle, neye ihtiyacınız varsa ona avantajlı fiyatlarla sahip olmanız mümkün. Bu kıyafetlerin okul ya da dershane için uygun olmasına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca sosyal hayatınız için de seçimler yapabilirsiniz. Günlük hayatta tarzınızı yansıtacak kıyafetler seçebilirsiniz.

Kasım İndirimlerinde Alınması Gereken Ürünler

Kasım indirimleri sadece kıyafet değil, pek çok kategoride görülmemiş indirimlerin uygulandığı bir dönem. Giyim ürünleri ve aksesuarlar ile birlikte dekoratif ürünler, ev tekstil ürünleri, elektronik eşyalar ve daha fazlasını bu dönemde avantajlı fiyatlarla bulabilirsiniz. Farklı kategorilerde ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız cuma indirimleri sayesinde bütçenize katkı sağlamış olursunuz.

Kazandıran Kasım sayesinde avantajlı fiyatlarla satın alabileceğiniz bazı ürünler şu şekilde:
  • Kazak
  • Mont
  • Tulum
  • Hırka
  • Kumaş pantolon
  • Eşofman takımı
  • Parti malzemeleri
  • Laptop
  • Nevresim takımları
  • Tablet

Kasım kampanyaları sırasında farklı alanlarda kullanım için satın alabileceğiniz pek çok ürün bulunuyor. Kumaş pantolonlar da bunlardan biri. Günlük hayatta kullanılabileceği gibi sıklıkla ofis ortamında kullanılan bu modeller arasında farklı tasarımlar görmeniz mümkün. Örneğin, İspanyol paça ya da palazzo bir pantolonu şık bir bluz ya da gömlekle eşleştirerek ofis ortamında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kadife modeller ise kış ayları için oldukça uygun alternatifler arasında bulunuyor.

Parti kıyafetleri ise yılın yalnızca belli zamanlarında ya da özel günlerde kullanabileceğiniz pek çok seçenek sunuyor. Her zaman kullanılmadığı için bu ürünleri kasım indirimlerinin yapıldığı zaman satın almanız iyi bir hareket olur. Işıltılı elbiseler ve etekler, payetlerle süslenen bluzlar, işlemeli çoraplar ve erkekler içinse ceket ve pantolon takımları bu kategori içinde yer alıyor.

Kasım indirimlerinde ev rahatlığı da unutulmuyor. Evde kullanıma uygun pijama takımlarından geceliklere, panduflardan atletlere kadar çok ürüne bütçenizi aşmadan sahip olmanız mümkün. İç giyim ürünlerine de bakabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kasım indirimleri sayesinde uygun fiyatlı bir şekilde temin edebileceğiniz kozmetik ürünlerini ise ister kendiniz ister sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Bu haliyle bu ürünler iyi bir hediye alternatifi. Rujlar, kapatıcılar, dikkat çekici notalara sahip parfümler ve göz kalemlerini sevdikleriniz için özel günlerde hediye olarak tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri hediye olarak alabileceğiniz gibi kendiniz için de temin etmeniz mümkün. DeFacto’nun kozmetik koleksiyonu sayesinde tam kapatıcı fondötenleri, gözlerinizi ön plana çıkaran maskaraları ve kokunuzla öne çıkmanızı sağlayan parfümleri indirimli fiyatlarla satın alabilirsiniz. Kendinize alabileceğiniz ürünlerle birlikte lisanslı çocuk parfümlerine de bu dönemde avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.