Beyaz yakalı olarak tanımlanan çalışanların yoğun talep gösterdiği bir ürün grubu olan business ve smart casual giyim ürünleri tüm kullanıcılar tarafından kullanılır. Bu ürünler genellikle klasik ve şık ceketler, uzun kollu gömlekler, kalem etekler, takım elbiseler ve klasik ayakkabılardan oluşur.

Casual giyim tarzı içerisinde yer alan ürünler, spor ve şık tasarımlardan oluşur. Buna göre kombin yaparken tarz açısından uyumlu parçaları birlikte kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Öncelikle koyu renk bir etek veya pantolon ile kombine başlayabilirsiniz. Etek tercih eden kullanıcılar sıklıkla kalem kesim etekleri kullanır. Açık renk uzun kollu bir bluz veya gömlek tercih edilebilir. Açık renk giyim ürünleri diğer parçalar ile daha kolay uyum sağlar ve kullanım alanları daha geniştir. Son olarak ürünlerin rengine uygun bir ceket modeli seçebilirsiniz. Bu kombini çalışma ortamına bağlı olarak topuklu ayakkabı veya spor ayakkabıyla tamamlama şansınız vardır.

Smart casual kombinlerin fiyatları, her ürünün tasarımı, üretim materyali, rengi ve koleksiyonu gibi kriterlere göre belirlenir. Bazı dönemlerde bu tip ürünler takım halinde de kullanıcıya sunulur. Böylelikle kullanıcının daha avantajlı şekilde ürünleri satın alması sağlanır. Özellikle günümüzde sıklıkla erkek ofis kombinleri pantolon ve ceket takım olacak şekilde tasarlanarak kullanıcılara sunulur. Kadın kullanıcılar için etek-ceket veya pantolon-ceket şeklinde takımlar tasarlanır.

erkek business casual giyimSmart Casual ve Business Casual Giyim Stilleri

Kadın ve erkek business casual giyim ürünleri kullanıcıların iş yaşamında rahat ve şık bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlanan bir ürün grubudur. Smart casual giyim tarzıysa hem erkek hem kadın kullanıcılar tarafından şıklıkla sportifliği daha çok bir araya getirdiği belirtilen bir giyim tarzıdır.

Erkek casual ürünleri klasik bir takım elbiseye benzer parçalar içerir. Bunlar genellikle business veya smart casual erkek gömlek, gömleğe uygun bir ceket ve pantolon, bazen şık bir kravat ve kundura ayakkabı modellerinden meydana gelir. Ayakkabı seçimini dilerseniz iş ortamına uygun bir spor ayakkabıdan yana da yapabilirsiniz. Kadın kullanıcılar benzer parçaları kullanmakla beraber genellikle kalem etek modellerini de tercih eder. Kadın ve erkek smart casual giyim kombinleri ofis yaşamının başlamasıyla beraber zamanla değişir. Her sene değişen kültüre, toplum alışkanlıklarına ve modaya göre yepyeni tasarımlar kullanıcılara sunulur. Farklı kumaşlar, baskılar ve desenler kullanılarak sezon trendlerine uyum sağlayan ürünler tasarlanır. Bazı dönemlerde şapka, pantolon askısı, fular gibi aksesuarlar da popüler olarak kullanılır.

Business casual kombinlerinin ayrılmaz bir parçası da klasik ayakkabı modelleridir. Özellikle smart casual kadın ayakkabı modelleri çeşitlilik açısından erkek modellerinden daha fazla seçeneğe sahiptir. Bu durum, kadın ayakkabılarındaki fiyat çeşitliliğinin erkek modellerine göre daha geniş ve seçenekli olmasını sağlar. Erkek kullanıcılar için genellikle klasik kundura modeller ve spor ayakkabılar üretilir. Hazırlamış olduğunuz kombine en uygun ayakkabı modeline siz karar verebilirsiniz. Böylelikle kendinize has ve özel bir tarz yaratmış olursunuz.

Kadınlar ve Erkekler için Smart Casual Kıyafet Rehberi

Smart casual kadın ve erkek ürünleri kullanıcıların iş yaşamında çok sık tercih ettiği bir giyim kategorisidir. Business ve smart casual kadın giyim örnekleri etekli ve pantolonlu olarak iki farklı şekilde kombinlenebilir.

Kadın kullanıcılar smart ve business casual kombinlerini genellikle koyu renk klasik topuklu ayakkabılar ile tamamlamayı tercih ederler. Gittikçe popülerleşen bir şekilde bazen spor ayakkabı, bez ayakkabı ve babetler de ayakkabı seçenekleri arasında yerini alır. Erkek kullanıcılar tarafından genellikle siyah ve kahverengi kundura ayakkabılar bu giyim tarzına uygun görülür. Smart casual kadın kombinleri kullanıcılara kendilerini rahat ve şık şekilde hissettirir. Bu tarz kombinlerde sıklıkla uzun kollu şık bir bluz veya gömlek, bu ürüne uygun bir ceket ve tercihinize göre etek veya kumaş pantolon tercih edebilirsiniz. Kombininizi sade aksesuarlar ve fular ile tamamlayabilirsiniz. Kadın kullanıcılar sıklıkla topuklu ayakkabı ile kombinlerini tamamlasa da arzu edilirse spor ayakkabılar da bu ürünlerle birlikte kullanılabilir.

Casual kıyafet modellerinin fiyatları üründe kullanılan kumaşa göre farklılık gösterir. Kış dönemlerinde pamuk ve yün oranı yüksek malzemeler daha çok tercih edilirken yazın genellikle keten kumaşlar tercih edilir. Takım olarak satın aldığınız modellerin içerisine gömlek veya bluz satın alarak takımı tamamlamış olursunuz. Kampanya ve indirim dönemlerini online alışveriş imkanı ile düzenli takip ederek ürünleri daha avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz. Bütün bu ürün çeşitliliğine, ürün fiyatlarına ve yorumlarına DeFacto üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Smart Casual ve Business Casual Birbirinden Farklı Stiller mi?

Smart casual kombinleri genellikle kullanıcılar tarafından kundura ve stiletto ayakkabı modelleriyle kombinlenir. Değişen kültür ve yaşam alışkanlıkları ile beraber kullanıcılar business casual stilinde spor, bez ve babet ayakkabılara da talep gösteriyor. Bu değişim smart casual ve business casual giyim tarzları arasındaki farkların gittikçe daha az olmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde erkek kullanıcılar için bu ayakkabılar genellikle suni veya hakiki deri ile üretilmiş olan kundura ayakkabı modelinden meydana gelir. Kadın kullanıcılar tarafındaysa klasik topuklu ayakkabılar ve stiletto modeller yoğun talep görür. Günümüzde sezon trendlerinin ve yaşam stillerinin değişmesiyle beraber casual tarz giyim de değişmeye başlar. Kullanıcılar artık rahatlıkla şıklığı bir arada götürmeyi daha çok tercih eder. Bu nedenle casual kombinlerini şık ve rahat spor ayakkabıları ile tamamlar. Genellikle kombinlere uygun olan renklerde ayakkabı modellerini tercih ederler. Açık renk ayakkabılar hızlı kirlendikleri ve dikkat çektikleri için dikkatli kullanılmalıdır. Kadın kullanıcılar düz taban babet türü ayakkabılara da yoğun talep gösterirler. Bu modele sahip ayakkabılar günlük koşuşturmanın giderek arttığı ve yoğunlaştığı iş hayatlarında kullanıcının daha rahat etmesini sağlar. Aynı zamanda hareket kapasitesinin kısıtlanmasını da önler. Böylelikle kullanıcı gün boyu rahat ve konforlu bir şekilde kesintiye uğramadan işlerini yapabilir.kadınlar için smart casual giyim stili

Smart Casual Kıyafetler Ne Zaman Giyilir?

Casual kıyafet modelleri içerisinde kullanıcılar için dört mevsimde de giymeye uygun ürünler vardır. Smart casual giyim ürünlerinin farklı mevsimlere göre nasıl kullanılabileceğine dair örnekler bu şekildedir:

  • Kışa uygun kombinler yaparken içerisinde pamuk ve yün oranı yüksek ve sıcak tutma işlevine sahip ürünler tercih edebilirsiniz. Böylelikle soğuk havaya uygun, kullanıcı açısından avantajlı giyim ürünleri satın almış olursunuz.
  • Smart casual erkek kış ürünlerini gömlek ve ceketlerle tamamlandıktan sonra kalın kabanlar ile kombinleyebilirsiniz. Kalın kabanlar yün ve pamuk oranı yüksek tutularak dizayn edilir. Kadın kullanıcıların kış ürünleri de benzer özellikler göz önünde tutularak üretilir.
  • Kış mevsiminde koyu renk ürünler tercih etmeniz daha avantajlı olur. Böylelikle yağmur, toz, çamur gibi problemlerin dış giyim ürününden çok fazla belli olmamasını ve giyilen diğer giyim ürünlerine ulaşmamasını sağlarsınız.
  • Kışın yapılan kombinlerde giyim ürünleri bot modelleriyle şık bir kombin oluşturur. Kadın kullanıcılar buna ek olarak ayakkabı tercihlerini çizmelerden yana da kullanabilir.
  • Smart casual erkek yaz kombinlerinde daha rahat hissetmek amacıyla keten kumaşlar kullanabilirsiniz. Keten kumaş hava alan geniş gözenekli yapısıyla kullanan kişinin bedenine hava akışının devam etmesine yardımcı olur. Böylelikle sıcaktan bunalma, terleme gibi problemler minimum seviyeye indirilir.
  • Yaz döneminde spor ayakkabılar, babetler ve diğer kumaş ayakkabı modelleri yoğun talep görür.

Smart Casual Giyim Tarzı Nedir?

Smart casual erkek ve kadın giyim tarzı ofis alanında ilerleyen iş kulvarları ile birlikte ortaya çıkmış olan, şıklığı ve resmiyeti birleştirmeyi amaçlayan bir giyim tarzıdır. Genellikle erkek kullanıcılar pantolon ve ceketle kombin yaparken kadın kullanıcılar hem etek hem pantolon tercih edebilirler. Kullanıcılar tarafından sıklıkla koyu ve dikkat çekmeyen renklere talep gösterilir.

Smart Casual Dress Code Ne Demek?

Dress code bazı kurallar ve ortamlara bağlı olarak giyim ürünlerinin sınıflandırılması işlemine verilen isimdir. Bu kodlar kültürlere ve kültürlerin sahip olduğu normlara göre değişebilir. Smart casual adı verilen giyim kuralları genellikle gündelik ve iş yaşamını kapsayan giyim tarzını belirtir. Bu dress code içerisinde kumaş pantolonlar, ceketler, etekler, gömlekler ve klasik ayakkabı modelleri yer alır.

Smart Casual Spor Ayakkabı Giyilir Mi?

Kadın ve erkek smart casual giyim ürünleri, günümüzde sade ve koyu renk spor ayakkabılarla da tamamlanabilir. Popüler kültür ve değişen yaşayış stilleriyle kullanıcılar artık rahatlığı ve şıklığı bir arada yaşamak ister. Kadın kullanıcılar tarafından bazı durumlarda düz taban babet gibi modeller de kombinlerde kullanılabilir. Böylelikle günlük koşuşturma esnasında kişilerin hareket kapasitesi kısıtlanmaz.

smart casual ne demekSmart Casual Ne Demek?

Çalışan çoğu kişi “Smart casual giyim ne demek?” merak edebilir. Smart casual giyim tarzı iş kıyafetlerinin daha rahat ve kuralları esnek bir türüdür. Smart casual ceket ve diğer giyim ürünleri klasik modellerden biraz daha uzaklaşarak daha rahat ve sportif bir görünüme sahiptir. Bu giyim ürünlerinin üretiminde hava alan, terletmeyen, tahriş etmeyen ve rahat kumaşlar tercih edilir.

Business Casual Ne Demek?

Business casual giyim tarzı temelde uzun kollu gömleklerin ve ceketlerin yer aldığı bir ofis giyim tarzıdır. Özellikle business casual erkek kombinleri genellikle şık bir takım elbiseyi andıracak şekilde kombinlenir. Böylelikle kullanıcılar iş hayatlarında şıklığı ve konforu bir arada yaşamış olurlar. Business casual kadın kombinlerinde kullanıcılar arzu ederlerse kalem etek modellerini de tercih edebilir.

Smart Casual Giyim Nasıl Olur?

Casual kıyafet kadın ve erkek modelleri temelde birbirine çok benzerler. İkisinde de sıklıkla koyu ve dikkat çekmeyen tonlar yoğun olarak kullanılır. Ayrıca gömlek ve ceketler de bu giyim tarzında kullanıcıların favorileri arasında yer alır. Kadınlar takımlarını eteklerle de kombin yapabilir. Ayakkabılar da bu giyime uygun olarak klasik tasarımlarda tercih edilir.