Her koşulda şık ve havalı görünmenizi sağlayan ve her kadının dolabında bulunması gereken bazı joker parçalar vardır. Bu parçalar, tarzınız ne olursa olsun sizi zamansız bir şekilde elegan ve zarif gösterme özelliklerine sahiptir. Mevsime, duruma ve tarza bağlı olarak yaratacağınız kapsül gardırop konsepti, az parçayla çok yönlü ve işlevsel kombinler oluşturmanızı sağlar. Peki, siz gardırobunuzun temelini oluşturmak için ihtiyacınız olan parçaları keşfetmeye hazır mısınız?

Üzerinden yıllar geçse ve trendler değişse de hiçbir zaman eskimeyen ve şıklığından ödün vermeyen olmazsa olmaz parçaları seçmek kolay değildir. Bir kıyafetin veya aksesuarın olmazsa olmaz veya temel kabul edilmesi için birkaç önemli özelliğe sahip olması gerekir. Dolabınıza basic parçalar eklemeden önce şunları göz önünde bulundurabilirsiniz:

Çok Yönlü Olmalı: Bir kıyafetin veya aksesuarın çok yönlü olarak kullanılabilmesinin ardındaki en önemli faktör, renktir. Gardırobun olmazsa olmazları, birçok başka giysi ve aksesuarla kombinlendiği için tek renkli ve nötr tonlarda seçilmesi gerekir.

Kaliteli Görünmeli: Kumaş, dikiş ve tasarım anlamında kaliteye sahip ürünler, uzun yıllar dolabınızda saklandığında bile ilk günkü gibi görünür. Üstelik onlarca parçaya yatırım yapmak yerine tek ve kaliteli bir ürün satın almak her zaman daha rasyonel bir tercihtir.

Klasik Tarzda Olmalı: Kapsül veya minimal gardırop oluştururken seçtiğiniz ürünlerin modasının geçmesini istemezseniz. Bu nedenle herkesin ve zamanın ritmine uyum sağlayacak klasik aksesuar ve kıyafetlere yatırım yapabilirsiniz.

Mükemmel Hissettirmeli: Audrey Hepburn’ün başrolünde olduğu “Breakfast at Tiffany’s” filmindeki siyah küçük elbise gibi gardırobunuza eklediğiniz temel parçalar kendinizi özel ve kusursuz hissettirmelidir.  

Kampüs Gardırobunun Olmazsa Olmazları

dolabınızda neler olmalıLise, üniversite veya yüksek eğitim olsun okula geri dönmek her zaman heyecan vericidir. Yeni maceralara atılmak, daha önce bilmediklerinizi keşfetmek ve farklı insanlar tanımak okulu her zaman heyecanlı kılar. Okula başlarken her gün kendinizi okulun en havalı ve şık kızı hissetmek için çok fazla kıyafet, ayakkabı veya aksesuara yatırım yapmanız gerekmez. Dolabınıza zamansız ve çok yönlü birkaç temel parça ekleyerek tarzınızla adınızdan söz ettirebilirsiniz. İşte, okul kombinler için dolapların olmazsa olmazları...

Jean Pantolon

Çok yönlü, süper rahat ve havalı jean pantolon uzun yıllardır spor şıklık elde etmenin en kolay yollarından birini sunar. Okulda tüm gün boyunca rahat kalmanıza ve hareket etmenize yardımcı olan mom, boyfriend, skinny, flare ve boot-cut gibi pek çok farklı jean modelleri arasından vücudunuza en uygun seçenekleri tercih edebilirsiniz. Kaliteli ve iyi kesimli bir jean pantolonu günlük basic giyim tarzları için de kullanabilirsiniz.

Sweatshirt

Son zamanlarda sokak modasında rahatlığın ön plana çıkmasıyla birlikte popüler hale gelen sweatshirt’ler, kış soğuklarının üstesinden tarzınızdan ödün vermeden gelmenizi sağlar. Kapüşonlu, fermuarlı veya düz yakalı sweatshirt modellerini temel renklerde seçerek jean pantolonlardan tayta kadar çok farklı altlarla kullanabilirsiniz.

Tişört

Tişört, yalnzca okul dolaplarının değil, plaj modasından günlük ve spor giyime kadar neredeyse her kadının sahip olması gereken en önemli kıyafetler arasında yer alır. V, yuvarlak veya kayık yaka gibi farklı seçenekler arasından en basic kesimleri ve renkleri tercih edebilirsiniz. Böylece sabahki ilk derse son dakika yetişmeye çalışırken bile zahmetsiz bir şekilde cool ve iyi görünmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şişme Mont

Kış soğuklarının üstesinden gelmek için sunî veya doğal yalıtım malzemeleriyle tasarlanan şişme montlar harikadır. Kapitone veya dikişli tasarımlarıyla spor ve günlük tarzları en iyi şekilde tamamlayarak soğuk kış günleri boyunca konforlu ve sıcak hissetmenize yardımcı olur. Siyah, gri veya lacivert gibi temel renkleri kışlık okul kombinlerinin tümünde kullanabilirsiniz.

İş Gardırobunun Olmazsa Olmazları

Kabul edelim, her gün yeni bir iş görünümü oluşturmak oldukça zor ve mesai isteyen bir uğraş olabilir. Haftada beş gün bir ofiste çalıştığınızda her gün farklı iş kombinleri yapmak konusunda zorlanıyorsanız birkaç zamansız parçaya yatırım yaparak işleri daha kolay hale getirebilirsiniz. Dolabınızdaki diğer tüm kıyafetlerle eşleştirilecek temel ve çok yönlü ofis parçalarını keşfetmeye ne dersiniz?

Blazer Ceket

Her iş kadınının gardırobunda en az bir mükemmel takım veya blazer ceket olmalıdır. Önemli iş toplantılarında, mülakatlarda veya etkinliklerde son dakika bile kıyafet telaşına düşmek istemiyorsanız şık ve zamansız bir blazer cekete yatırım yapabilirsiniz. Siyah, lacivert ve gri gibi geleneksel ve klasik kesimleri jean gibi daha günlük parçalarla kombinleyerek casual-smart görünümler yaratabilirsiniz.

Beyaz Gömlek

Tam zamanlı olarak profesyonel bir ofis ortamında çalışıyorsanız beyaz gömleğin çok yönlü ve şık etkisinden yararlanmak her zaman kurtarıcıdır. Beyaz gömlek, farklı renk, doku, baskı ve şekillerle eşleştirilebildiği için kıyafetlerinizi çeşitlendirmenin en kolay yolunu sunar. Beyaz poplin gömleği, lacivert chino pantolon veya siyah kalem etekle kombinleyerek ofis şıklığını pratik şekilde elde edebilirsiniz.

Kalem Elbise

Bazı günler ofise giderken kombin yapmadan tek parçada şık ve havalı görünmek isteyebilirsiniz. İşte, böyle zamanlar için kalem elbise modelleri tam anlamıyla kurtarıcıdır. Tercih edebileceğiniz çok farklı kalem elbise çeşidi olsa da ofiste giymek üzere seçtiğiniz modellerin kaliteli doku, nötr renk ve abartılı olmayan kesimlerden oluşmasına dikkat edebilirsiniz.

Klasik Pantolon

İş gardırobundan bahsederken klasik pantolonları atlamak mümkün değildir. Zahmetsiz şıklığı ve akıllı estetiği sayesinde klasik pantolon modelleri, her iş kadının dolabında olması gerekenler arasında yer alır. Birçok farklı stil, kesim ve renk seçeneğine sahip olsa da lacivert, siyah ve gri pantolon modellerini, basit kesimleri ve geleneksel tarzlarıyla her ortama uygun şekilde kombinleyebilirsiniz.

Özel Gün Gardıroplarının Olmazsa Olmazları

dolabınıza eklemeniz gerekenlerÖzel gün ve davetler her zaman ortaya çıkmaz. Bu nedenle gardırobunuza her türlü davet ve özel gün için kullanabileceğiniz bazı temel parçalar eklemeniz uzun yıllar şıklığınıza yatırım yapmanızı sağlar. Zamana direnen, klasik ve elegan gardırop demirbaşlarını seçerek gelecekteki her durum için şıklığınızı şimdiden garanti altına almaya ne dersiniz?

Siyah Elbise

Düğün, parti, nişan, kokteyl veya kutlama gibi farklı tüm davetlerde her koşulda şık ve sofistike görünmenin temel anahtarı, siyah elbisedir. Moda dünyasında ikonikleşen “siyah küçük elbise” trendi, her kadının kendi vücuduna ve tarzına uygun modellere yatırım yapmasını gerektirir. Lüks dokulu bir kumaş ve mükemmel kesime sahip siyah elbiseyi değerli mücevher ve stiletto gibi ayakkabılarla zarif bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Trençkot

Özel gün ve davetlerde, etkinliklere katılırken kombininizi tamamlayan ve aynı zamanda soğuklardan korunmanızı sağlayan trençkot veya kabanlara yatırım yapmak gerekir. Klasik toprak tonlarında bir trençkot veya maskulen kesim siyah kaban, her türlü elbiseyle uyum sağlayan çok yönlülüğü sayesinde şıklığınızı vurgular.

Saten Bluz

Tek parça elbise yerine üst ve alt giyim şeklinde kombin yaparak da davetlere katılabilirsiniz. Özel gün veya davetlerde mükemmel görünmek için saten veya ipek gibi lüks dokulu kumaşlar harikadır. Ekru tonlardaki bluzu, kalem etek ve inci aksesuarlarla tamamlayarak davetin yıldızına dönüşebilirsiniz.

DeFacto, tarzınız ve kişiliğiniz ne olursa olsun her durumda kendinizi şık ve stil sahibi hissetmeniz için dolabınızın ihtiyacı olan temel parçalar tasarlar. Kaliteyi ve zarafeti ulaşılabilir fiyatlara sunan DeFacto’nun geniş kapsamlı kadın giyim koleksiyonundaki temel parçaları hemen şimdi dolabınıza ekleyebilirsiniz.