Bütün bir yıl dört gözle beklediğiniz ve yorgunluğunuzu atmak içi fırsat kolladığınız yaz mevsimi ve dolayısıyla da yaz tatili geldi. Yaz tatili dendiğinde ilk akla gelen seçenek ise tabii ki deniz, kum ve güneş üçlüsü. Tatil için nereye gideceğinize ve kaç gün kalacağınıza karar verdikten sonra atmanız gereken en önemli adımı, tatil eşyalarını hazırlamak oluşturur. Hangi eşyaları yanınızda götürmeniz gerektiğine karar vermeli ve mümkün olduğunca az eşya ile konforlu bir tatil geçirmeyi hedeflemelisiniz.

Tatil valizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yalnızca ihtiyacınız olan eşyaları yanınızda taşımanız. Ekstra her bir eşya sizi yavaşlatarak tatilden maksimum keyif almanızı engelleyebilir. Bavul hazırlamak ilk bakışta basit bir iş gibi görünür. Ancak tatil için ihtiyaç duyduğunuz eşyaları valize yerleştirmekte zorlanabilir ve yanlış yerleştirme yüzünden gereksiz zaman harcayabilirsiniz. Peki, tatil valizi nasıl hazırlanır ve seyahatiniz için olmazsa olmaz eşyaların yer aldığı tatil valizi listesi nasıl hazırlanır? İşte, sizin için tatil valizi hazırlama rehberi…

Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları ile Tüm İhtiyaçlarınız Yanınızda

Tatil boyunca ihtiyaç duyduğunuz tüm eşyaların yanınızda olması rahat bir şekilde dinlenip eğlenebilmenize yardımcı olur. Valizinizi verimli bir şekilde düzenleyerek yükünüzü hafifletmek ve kıyafetlerinizi düzgün bir şekilde muhafaza edebilmek için aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz:

tatil valiz listesiTatil ihtiyaç listesi hazırlayın

Deniz tatil sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm eşyaların yer aldığı bir tatil valizi listesi hazırlayın ve önem sırasına koyun. Olmazsa olmazlar listenin en başında yer alsın. Birbirinin alternatifi olabilecek eşyalar arasından en az yer kaplayanını seçmeye dikkat edin. Örneğin, şemsiyeye ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız şemsiye yerine yağmurluk alabilirsiniz.

Valiz seçimine özen gösterin

Tatil valizinizi rahatça taşıyabilmek için hafif olmasına dikkat etmelisiniz. Daha içine bir şey yerleştirmeden valizin ağır olması ekstra efor harcamanıza neden olur. Aynı zamanda valizin kaliteli olması da oldukça önemlidir. Tatilinizin ortasında kırılan bir tekerlek ya da patlayan bir çanta tatilinizi zehir edebilir. Valiz seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da taşımasının kolay olmasıdır.

Kıyafetlerinizi rulo yaparak yerleştirin

Valizinizden maksimum verimi alabilmek ve kıyafetlerinizin kırışmasını önlemek için giysilerinizi üst üste katlamak yerine sıkı rulo yaparak valize yerleştirebilirsiniz. Böylece tahmininizden daha fazla kıyafet ile tatile gidebilirsiniz.

Vakumlu poşetler kullanın

Vakumlu poşetler kıyafetlerdeki hava boşluklarını ortadan kaldırarak valiz alanından ciddi bir tasarruf sağlamanıza yardımcı olur. Özellikle çadır kampına gidiyorsanız nevresim, çocuk giysileri, ceket, pelüş oyuncaklar gibi yüksek hacimli eşyalar için vakumlu poşetler kullanabilirsiniz.

Seyahat için küçük boyutlu kişisel bakım ürünleri satın alın

Tatil boyunca ihtiyaç duyduğunuz şampuan, saç kremi, diş macunu, diş fırçası, güneş kremi, jöle ve benzeri tüm kişisel bakım ürünlerini seyahat boy versiyonları şeklinde satın alabilirsiniz. Ayrıca en sevdiğiniz kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini ayrı ve sıvı geçirmez bir torba içine paketlemenizde fayda var. Böylece hem ürünleri daha kolay bulabilir hem de sızıntı gibi durumlarda diğer eşyalarınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Küçük eşyaları doğru şekilde paketleyin

USB bellek, saç tokaları, tayt, çorap, güneş gözlüğü, okuma gözlükleri, dikiş iğnesi, makas gibi küçük eşyaları; ayakkabıların, kozmetik kutularının ve bavul ceplerinin içine yerleştirebilirsiniz. Değerli takılarınızı ise bir hap kutusunda saklayabilirsiniz.

Gerçekten ihtiyacınız olan ilaçları alın

Tatil valizinin olmazsa olmazı ilaçlar. Sürekli kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların dışında alerji için bir merhem, yara bandı, pamuk gibi temel malzemeleri almanız yeterli. İlaçları daha güvenli bir şekilde muhafaza etmek için kilitli poşetlere alıp ayakkabılarınızın içine yerleştirebilirsiniz.

Valizinizde daha fazla alan yaratın

Elektronik eşyalarınızı paketi ya da kılıfı ile taşımak yerine plaj havlusu ya da tişörtlere sarabilirsiniz. Plaj terlikleri, dalış gözlükleri ve hasır şapka gibi ürünleri tatil için gittiğiniz yerden satın alabilirsiniz.

Tatil Valizi İhtiyaç Listesi ile Daha Rahat Bir Tatil

Tatil valizinde neler olmalı? Tatilde nerede konaklayacağınıza ve kaç gün kalacağınıza göre tatil için ihtiyaç duyduğunuz eşyalar değişiklik gösterebilir. Eğer otelde konaklayacaksanız saç kurutma makinesi, havlu gibi eşyaları yanınızda götürmeye gerek kalmaz. Ancak deniz kenarında bir çadır kampı düşünüyorsanız tatil valizi listesi uzayabilir. Genel olarak tatil valizi listesi için aşağıdaki eşyaları almanızda fayda var:

  • Pasaport, nüfus cüzdanı, kredi kartı, banka kartı ve ehliyet gibi kişisel belgeler
  • İç çamaşırları
  • Gece kıyafeti, yazlık bir takım elbise
  • Deniz kenarına uygun günlük kıyafetler
  • Gecelik ya da pijama
  • Spor ayakkabı
  • Bikini, mayo, deniz şortu gibi yüzme kıyafetleri
  • Plaj havlusu
  • Koruyucu güneş kremi
  • Güneş gözlüğü
  • Deniz gözlüğü
  • Plaj çantası
  • Terlik ya da sandalet
  • Şapka, pareo
  • Çorap
  • Eşofman, tayt
  • Diş macunu, diş fırçası, şampuan, saç kremi, sabun, lif gibi kişisel bakım ürünleri
  • Kozmetik ürünler, parfüm, deodorant, stick, saç jölesi, tıraş malzemeleri, tırnak makası
  • Dikiş seti
  • İlk yardım çantası( sürekli kullanılan ilaçlar, böcek ısırmasına karşı alerji kremi, pamuk, yara bandı, sivrisinek kovucu)
  • Islak mendil, kâğıt havlu, tarak, toka, saç fırçası, kulak tıkacı, bone
  • Takılar, saat
  • Saç kurutma makinesi
  • Su altı kamerası, video kamera, fotoğraf makinesi
  • Sahilde okumak için kitap, ajanda, kalem
  • Dizüstü bilgisayarı ve ekipmanı

Bebekli Aileler Tatil Valizi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeli?

bebekli ailelerin tatil valiz listesiBebeğinizle ilk defa tatile çıkıyorsanız strese girmeniz gayet doğal. Sizin bakımınıza muhtaç olan ve sürekli ilgilenmek zorunda olduğunuz bebeğinizle tatil ekstra özen isteyebilir. Ancak bebekle ilk tatil deneyiminin de keyfi bir başkadır. Bebeğinizin ilk defa denize girecek olmasına, kuma ilk defa ayak basmasına şahit olacaksınız ve onun şaşkınlığını, sevincini paylaşacaksınız.

Bebekli tatilde en önemli nokta, bebeğinizi rahatça taşıyabilmenizi sağlayan ekipmanlara sahip olmak. Hem bebeğinizin hem de sizin rahatınız için onu güvenle taşıyabileceğiniz ön bebek taşıyıcısı alabilirsiniz. Böylece bebeğiniz tüm seyahat boyunca etrafı rahatlıkla seyredebilir. Yanınızda katlanabilir bebek arabası da alabilirsiniz. Böylece bebeği taşımada zorluk çekerseniz araba ile taşıma işlemini daha kolay hale getirebilirsiniz. Bebekli tatil valizi hazırlarken aşağıdaki noktalara dikkat ederek bebeğinizle birlikte tatil geçirmenin keyfine keyif ekleyebilirsiniz:

  • Bebeğinize birlikte konaklamayı daha rahat hale getirmek için kalacağınız tesiste bebek karyolası olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Bebek karyolasına sahip otellerde bebeğiniz daha rahat uyur ve tabii ki siz de.
  • Bebek arabasında güneş koruyucu şemsiye olmasına dikkat etmelisiniz. Bebek cildi güneşe karşı oldukça hassastır ve güneşe maruz kaldığında ciddi sağlık problemleri oluşabilir.
  • Bebeğinizin tatilde keyifli zaman geçirmesini sağlamak için en sevdiği oyuncakları yanınıza almayı unutmayın. Oyuncaklar, bebeğinizin yeni ortamına alışmasını kolaylaştırır ve kendini güvende hissetmesine yardımcı olur.
  • Bebeğinizin bakımını aksatmamanız için bebek bezi, ıslak bez, pişik kremi, alt değiştirme matı, mama önlüğü ve biberon gibi ürünler mutlaka yanınızda bulunmalı. Ayrıca emzirmek bazı durumlarda zorlaşabilir. Bu nedenle bir meme pompası edinerek bebeğiniz her ihtiyaç duyduğunda mamasını hazır bulundurabilirsiniz.
  • Deniz tatili için bebeğinize ayrı bir bavul hazırlamalısınız. Bol iç çamaşırı ve kıyafetler almalı, hassas cildine uygun güneş kremi, şapka ve güneşten koruyan küçük bir şemsiye de bulundurmalısınız.
  • Ateş düşürücü, ağrı kesici, burun damlası gibi minik bebeklerin ihtiyaç duyabileceği ufak tefek ilaçların yer aldığı küçük bir ilk yardım çantası hazırlayabilirsiniz.

Denizin, kumun ve güneşin eşsiz birlikteliğinden oluşan rüya gibi bir yaz tatili için ihtiyaç duyduğunuz plaj giyim ürünleri ve ekipmanlarına DeFacto ayrıcalıkları ile kolayca sahip olabilirsiniz.